Ahogy egyre jobban közeledik a tavasz és a jó idő, mindenki többet szeretne a szabadban lenni, a gyerkőcök pedig alig várják, hogy odakint játszhassanak. Az önfeledt szórakozáshoz szükség van néhány kerti játszóeszközre is, amikkel egy igazán vidám délutánt varázsolhatunk a picik számára. A csúszdákon, mászókákon és hintákon játszhatnak és tanulhatnak, ráadásul erősíthetik izmaikat, csontjaikat és koordinációs képességeiket is. A szabadban való mozgás tehát kifejezetten jót tesz a szervezetüknek. De mi a helyzet akkor, ha megsérülnek? Hogyan kerülhetőek el a balesetek?

Szülőként bizonyára te is folyamatosan aggódsz gyerkőcöd biztonságáért, és az az elsődleges számodra, hogy még véletlenül se sérüljön meg. Nézzük tehát, milyen biztonsági tanácsok vannak, amiket érdemes betartani ahhoz, hogy ne történjen baleset a szabadban való játék közben.

Kültéri játék vásárlásánál mindig figyelj a minőségre, hiszen nem mindegy, hogy milyen anyagból készül. Strapabírónak és ellenállónak kell lennie, hogy a változó időjárás se tegyen kárt benne. Ebben az esetben a legjobb, ha eső előtt és a téli időszakban fedett helyre teszed, így nem fog egyhamar tönkremenni és akár több évig is nyugodtan használható. De például a műanyagból, vagy fából készül mászóka, és homokozó között is van különbség. A műanyag játékokat könnyebb mozgatni és összeszerelni, ami megkönnyíti a kert rendezését is, egyszerűen tisztíthatók, átalakíthatók, és széles választék áll rendelkezésre, míg a tömör fából készült elemek masszívabbak, nehezen törnek el, és sokkal tovább lehet használni őket. Hogy melyik fajtát választod, az csak rajtad áll, de állapotukat folyamatosan ellenőrizd, nehogy egy sérült, régi játékszer miatt történjen baj gyerkőcöddel.Arra is figyelj oda, hogy az udvaron belül hova teszed a játékokat. Ne legyenek túl közel a fákhoz, nehogy az ágak véletlenül megszúrják őket a nagy futás és rohanás közben. Sáros vagy aszfaltos helyen sem szabad őket felállítani, ugyanis ha a picik véletlenül elesnek, akár súlyosabb sérüléseket is szerezhetnek, mint egy füves területen. Az élesebb tárgyakat gyűjtsd össze, és lehetőség szerint ne a napra tedd az egyes játékelemeket, hiszen a felforrósodott felület megégetheti a kicsik bőrét, ezért inkább keress nekik árnyékosabb részt. Így már biztos, hogy nagymértékben csökkenteni fogod a balesetek számát.

De van még néhány dolog, amit elővigyázatosságból jó, ha tudsz.

A játékok típusától függően, a mozgó részeket tartalmazó eszközöket tedd a kert szélére, a magasabb elemekhez pedig rakj korlátot. Sose hagyd kint a gyerkőcöket felügyelet nélkül, és figyelj arra is, hogy ne fussanak ki az utcára, vagy az úttestre. Legyen kerítés, ami az udvaron belül tartja őket, és a kapukra is tegyél gyerekzárat, nehogy kedvet kapjanak a kószáláshoz.

A kicsik biztonsága érdekében tehát jobb, ha a minőségi, strapabíró játékokat választod, amiket akár évekkel később is kedvükre használhatnak. Tedd meg a szükséges lépéseket a biztonságos kert kialakításához, és nem csak gyerkőcödnek, de neked is vidáman és nyugodtan fognak telni az együtt töltött délutánok!


A jó minőségű és ellenálló kerti játékokat keresed?
>>Ide kattintva megtalálod őket!<<