Az egyik legörömtelibb pillanat egy fiatal pár életében, mikor új taggal bővül a kis család. A hatalmas boldogság után lázas tervezgetés és készülődés veszi kezdetét, ahol az egyik legfontosabb pont a babaszoba megtervezése és berendezése. A megfelelő kialakítás és elrendezés mellett azonban arra is figyelni kell, hogy a gyerkőc jól érezze magát saját szobájában. De mire kell ügyelni a tervezéskor? Miket kell feltétlenül beszerezni a baba érkezése előtt?


A bútorok és a kiegészítők kiválasztása előtt el kell döntened, hogy milyen színű falakat kapjon a szoba. A sötét, komor színek összenyomják a helyet és a hangulatot is rontják, így a picik miatt érdemes mindig világosabb árnyalatokban gondolkodni, amik tágas térré varázsolják az amúgy nem túl nagy helyiséget. Ha a festésre azelőtt kerül sor, mielőtt a baba nemét elárulná az orvos, jobb, ha unisex színeket válogatsz, ami kisfiúhoz és kislányhoz is tökéletesen passzol. Erre a pasztell árnyalatok szuperül megfelelnek, de azért arra is figyelj, hogy ne legyen túl steril a szoba, mindenképp vigyél bele színeket.

A sikeres festés után nézzünk egy csekklistát, hogy mik azok a dolgok, amik elengedhetetlen kellékei egy babaszobának:

  • kiságy (a legjobb, ha állítható)
  • pelenkázó
  • kuka
  • komód/szekrény
  • tárolók
  • szoptatós fotel
  • sötétítő/redőny
  • lágyabb fényű lámpa

Figyeljünk, hogy a baba és az anyuka kényelme érdekében ne maradjon le semmi!

Ahhoz, hogy egy igazán megnyugtató, kényelmes és biztonságos teret alakítsunk ki a babaszobából, az elrendezésre is külön figyelmet kell fordítani. Az egész otthont, de különösen a babaszobát kell először biztonságossá tenni, hogy még véletlenül se történjen baj.


Alapszabály, hogy a kiságyat semmiképp ne tedd huzatos helyre, vagy az ablak alá, nehogy a gyerkőc megfázzon. A legjobb, ha a pelenkázót és a kukát az ágy mellé teszed, így nem kell nagy távolságokat megtenni egy pelus cseréhez. Az éles tárgyakat, apró játékokat kerülni kell, így a fontosabb dolgokat olyan helyre pakold, ahol később a gyerkőc nem tudja majd elérni őket. A következő fontos elem egy szoptatós fotel, amiből az anyuka kényelmesen meg tudja etetni éhes csemetéjét, miközben a háttámla nem nyomja agyon a hátát és a gerincét. Érdemes tároló dobozt, vagy kosarat is beszerezni, ahol minden szükséges kellék elfér, és ami könnyen feltehető akár a szekrény tetejére is. Hogy feldob egy kicsit a szoba hangulatát, készíthetsz néhány dekorációt saját kezűleg is, nagyobb befektetés nélkül. Az internetről nyomtatott, színes állatokat és figurákat csak keretbe kell tenni, és máris kész van az egyedi falikép.

 

De ami minden babaszobában nélkülözhetetlen, azok a rakodós szekrények és komódok. Tárolókapacitás szempontjából nem mindegy, hogy a választott kollekció hány részből áll, hiszen az egyre nagyobb méretű ruháknak bőven kell a hely. Kinézetre passzoljon a szoba stílusához, és érdemes olyat választani, amit a gyerkőc pár év múlva is előszeretettel használ.

 

Ehhez nyújt kiváló segítséget a Ninu webáruháza, ahol prémium minőségű bútor kollekciókat találsz. Nem csak remekül passzolnak a kicsik szobájába, de gyerekbarát kialakításuk, szép kivitelezésük és praktikusságuk miatt a szülők előszeretettel választják őket. Hogy ne kelljen a szállítással és az összeszereléssel bajlódnod, a Ninu csapata 300.000 Ft felett ingyen kiviszi és össze is szereli neked a bútorokat, hogy a babavárás minden pillanatát felhőtlenül élvezhessétek!

Te is tökéletes szobát szeretnél gyerkőcöd számára?

>> Akkor kattints ide és nézd meg milyen bútor kollekciók közül válogathatsz! <<