Középpontban a funkcionalitás és a pasztell színek

 

Bár az idő gyorsan szalad és jó pár év eltelt, még mindig pontosan emlékszem arra a napra, amikor a kisfiam megszületett. Az első gyermek megszületése bizony izgalmas és néha erőt próbáló kihívás volt. A feltétel nélküli szeretet és ragaszkodás mellett  fejtörést okozó dolgok is megjelentek - az egyik ilyen a tökéletes babaszoba kialakítása volt. A kisruhák bevásárlása kész felüdülésnek számított - órákig sétálgatni a boltokban, elveszve a gyönyörű dekorációk, plüssök és apró ruhácskák tengerében. Na de a babaszoba...az igazán kemény dió, ha az ember tényleg a tökéletesre törekszik.

 

A baba szobájának megtervezésénél a legfontosabb szempont a funkcionalitás és a tér megfelelő kihasználása. Érdemes itt megjegyezni, hogy a baba kezdetben nem fog foglalkozni sem a dekorációval sem azzal, hogy hány játék figyel a polcokról. Ami számára a legfontosabb, hogy a személyes szükségleteit időben kielégítették-e. Így a belső tér elrendezésénél erre kell igazán ügyelni, hogy a bútorok az anyukának praktikus legyenek és bírják az intenzív használatot.

 

Bár a gyerekeim már régóta kinőttek az első ruhácskákból és már nem a játék mackók vagy a versenyautók a legfontosabb dolgok az életükben, örömmel osztom meg veletek tapasztalataimat a témában. Először is tehát a legfontosabb a bútorok megfelelő elrendezése. Fontos, hogy a napi használatban lévő dolgok kéznél legyenek, márpedig a pelenkák, nedves törlőkendők, popsikrémek és társaik meglepően sok helyet foglalnak el! Fontos, hogy betervezzük a kukát a használt pelusoknak és egy kis tárolót a szennyes ruháknak is (abból is akad ám bőven!). Ezek kétség kívül minden nap használatban vannak, a praktikus térbeli elrendezés pedig nem rabolja azzal az időt, hogy folyamatosan mozognunk és keresgélnünk kell a különféle fiókokban.

Little Sky Amelia Oak babaszoba

 A bababútor kiválasztásánál a piacon igén széles választék áll rendelkezésre, mind színek, mind formatervezés terén, napjainkban pedig a természetes anyagok ismét "divatba jöttek". Ha tőlünk sem áll távol ez az irány, akkor a Little Sky kollekcióiban található tölgy bútorok ideális választásnak bizonyulnak. A legmagasabb minőségű anyagoknak köszönhetően nem csak tartósak és könnyen tisztíthatóak, hanem az egész belső teret is szinte felmelegítik. A bútorok igazán sokoldalúak, így abban biztosak lehetünk, hogy hosszú-hosszú évekig használhatjuk azokat, ráadásul egy átalakítható kiságyat a jövőben kényelmesen kanapéként is használhat a gyerkőc. A szekrény kiválasztásánál lehetőleg olyat érdemes választani, ahol akasztós és mély polcos rész is található, hogy később is használhassuk a bútort, amikor a ruhaméretek már jelentősen megnövekedtek.

 

Little Sky Amelia Oak babaszoba

Little Sky Amelia Oak babaszoba

Little Sky Amelia Oak babaszoba

 

Függetlenül attól, hogy a szoba tulajdonosa kislány vagy kisfiú lesz, a dekorációt könnyen a saját elképzeléseinkhez igazíthatjuk. Ahogy a képeken is jól látszik, a tölgy szín tökéletesen passzol a különböző bézs és pasztell árnyalatokhoz, mint például a rózsaszínhez, lilához vagy a kékhez. A kiegészítőket célszerű úgy elhelyezni, hogy ne akadályozzák a mozgást a kiságyhoz és a pelenkázó egységhez - például a plüss medvéknek és párnáknak manapság már nagyon trendi tárolókat tudunk vásárolni, melyek könnyen megoldják a rendszerezést is.

Fontos, hogy ne ijedjünk meg a kötöttségektől sem! Sokan nem mernek bevállalni egy színes bútort, mondván ahhoz csak bizonyos színek passzolnak. Pedig a szoba hangulatát mi magunk is apró változtatásokkal könnyen átformálhatjuk! Gondolok itt az internetről ingyenesen letölthető és kinyomtatható bájos és vidám poszterekre, melyeket csupán egy keretbe kell helyezni. A színes grafikákat könnyen egymáshoz igazíthatjuk és bármikor megváltoztathatjuk különösebb anyagi ráfordítás nélkül, a szoba viszont egy teljesen más karaktert kap általa.

Az első és legfontosabb azonban, amit mindig szem előtt kell tartanunk, hogy a gyerekszoba barátságos és biztonságos helyet jelentsen a gyermeknek! Ezt puha szőnyegekkel, meleg fényű lámpákkal, esetleg növényekkel is tovább erősíthetjük és gazdagíthatjuk. Lehet, hogy elsőre kissé bonyolultnak tűnik, hogy minden apró részletre odafigyeljünk, de a csillogó gyerekszemek majd minden fáradozásért kárpótolnak! :)

 

Little Sky Amelia Oak babaszoba

Little Sky Amelia Oak babaszoba

Little Sky Amelia Oak babaszoba

 

A Little Sky Amelia kollekciót itt tudod megtekinteni: Katt!